Olet sivulla: Home > uutinen > Tukea yhdistyksen opintotoimintaan?

Tukea yhdistyksen opintotoimintaan?

opintokeskusTiesitkö, että yhdistyksesi voi saada taloudellista tukea opintotoimintaansa? Opintokeskukset tarjoavat monipuolista aikuiskoulutusta koko Suomessa ja tukevat yhdistysten omaehtoista opiskelua. Opintokeskukset kuuluvat vapaan sivistystyön piiriin. Niiden taustalla on erilaisia kansalaisjärjestöjä, puolueita ja ammattiliittoja. Ensisijaisesti opintokeskukset tukevat jäsenjärjestöjensä opintotoimintaa, mutta mikään ei estä muitakin yhdistyksiä hakemasta avustuksia.

Kannattaa tutustua eri keskusten taustoihin ja tavoitteisiin, ja miettiä minkä keskuksen ajatusmaailmaa opintoaiheenne on lähinnä. Esimerkiksi kyläyhdistyksen voisi olla luontevaa hakea tukea Maaseudun sivistysliitolta, ja kulttuurijärjestön vaikkapa Kansalaisfoorumilta. Toisaalta kaikki opintokeskukset saattavat tukea yleisiä itseä kehittäviä opintoja, kuten viestintä- ja vuorovaikutus, kädentaidot, atk-taidot, kokous- ja neuvottelutaidot ja järjestöllinen vaikuttaminen. Tukea voi saada yleensä joko opintokerhoon, joka kokoontuu useita kertoja tai yksittäiseen koulutustapahtumaan. Tuen ehtona on yleensä mm., että siitä on sovittu etukäteen opintokeskuksen kanssa, opintotoiminta on suunnitelmallista ja että siitä syntyy todellisia kuluja. Tuki toimitetaan kulutositteita vastaan. Kukin opintokeskus kertoo tuista ja tarvittavista lomakkeista tarkemmin nettisivuillaan.

Lisää tietoa opintokeskusten tehtävistä saat osoitteesta www.opintokeskukset.fi. Siellä on myös linkit eri opintokeskuksiin. Mukavaa opiskelua!